Agenda

Heel jammer maar de verscherping van de maatregelen met betrekking tot Covid-19 heeft grote impact ook op Rapenburg 6 Leiden. Wij zien ons dan ook genoodzaakt om al onze activiteiten uit te stellen tot een later moment als alles weer enigszins mogelijk is. Hou dus vooral de website in de gaten. Wij hadden zoveel boeiende bijeenkomsten gepland; deze gaan voorlopig niet door maar wij gaan de komende weken nog veel meer leuke, boeiende en interessante activiteiten plannen. U hoort van ons. Tot later en blijf vooral gezond.

27 oktober 2020

Lezing

Ons pand Rapenburg 6 in Leiden stamt uit 1668. Ook toen al toonden welgestelde Leidse burgers hun maatschappelijke status door hun interieur en kleding.

Hoe richtten zij destijds hun woning in? Hoe gingen zij zelf gekleed, en waarom? Wat was de designerjeans van de 17e eeuw? Wie was de meest gewilde interieurontwerper?

Dit en meer ontdekt u tijdens de lezing van kunsthistorica Luitgard Maassen. Zij ontrafelt – aan de hand van schilderijen – en kunstvoorwerpen hoe je met je stijl van kleden en huis inrichten je status bevestigt.

Klik hier voor meer informatie

11 oktober 2020

Kunst Expositie: Keramiek van Rossi

Na een eerste kennismaking met klei bij de Zonneboom in Leiden liet keramiek Rossi niet meer los. Opbouwen, bewerken, aanpassen, afbreken en opnieuw beginnen, Rossi doet het allemaal met grote passie.

Loop door het historische pand Rapenburg 6 en de tuin waar je je laat verrassen door o.a. keramieken pompoenen, bloemen, fantasievogels, varkentjes en potten.

Vergeet even de tijd bij de magische bollen om daarna van een luxe koffie met lekkernij te genieten in de huiskamer van ons pand. Rossi de maakster van de werken is aanwezig.

Ontmoet haar op zondag 11 oktober!

Klik hier voor meer informatie

3 november 2020

Koffie rondleiding

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe Rapenburg 6 er van binnen uitziet? Dat kan op dinsdag 3 november.
De privé gids van het huis vertelt graag vol passie een enthousiasme over de geschiedenis van dit prachtige gerenoveerde pand.

Na de rondleiding kunt u genieten van een luxe koffie met een echt “Rapenburgje”, een zoete lekkernij van het Huis.

Er is na afloop voldoende gelegenheid om foto’s te maken en nog even op uw gemak door het Huis te lopen.

Wij respecteren de 1,5 meter regels en hanteren een maximum van ca. 15 personen per rondleiding

Klik hier voor meer informatie

15 november 2020

Kunst Expositie: Mathe Lovaba

Abstract Expressionisme

“I paint objects that fit in rhythm together in one very colorful composition.”

Wilt u weten wat abstract expressionisme inoudt, kom dan kijken naar de intense, kleurige, unieke en mysterieuze schilderijen boordevol symboliek van Mathe Lovaba in Rapenburg 6, Leiden.

Mathe Lovaba oftwel Marcel van Baalen is geboren in 1957 en geïnspireerd door zijn diepste gevoelens begon Marcel naast het schrijven van poëzie ook te schilderen en wel met zeer groot succes in binnen- en buitenland. Hij was bereid een prachtige tentoonstelling voor ons in te richten. Zie het zelf tijdens deze tijdelijke, unieke tentoonstelling van uitzonderlijk werk, de schilder zelf  zal aanwezig zijn.

Klik hier voor meer informatie

Vrienden van het Rapenburg 6

Bent u geïnteresseerd in de komende activiteiten van dit historische pand? Meld u dan aan als vriend van het Rapenburg om altijd als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe activiteiten en ontwikkelingen.

Het Rapenburg is een thuis voor iedereen die bij ons langskomt, van een besloten diner tot het vieren van heugelijke gebeurtenissen, van workshops tot lezingen en van high wines tot klassieke klanken bij kaarslicht.

Heeft u belangstelling om óók Vriend te worden van het Rapenburg? Laat dan uw naam en e-mailadres achter op
info@rapenburg6leiden.nl – o.v.v. “Vriend” – en wij zullen u dan zo spoedig mogelijk een bevestiging sturen. Er zijn geen kosten aan
verbonden.

Wanneer u een mooie aanvulling heeft op onze activiteiten aarzel dan niet om dit met ons te delen, ook daarvoor bent u onze
vriend. U kunt natuurlijk ook altijd onze site raadplegen voor een duidelijk overzicht van alle geplande activiteiten.

www.rapenburg6leiden.nl
Met gastvrije groet, Emmie & Gea

Klik hier voor meer informatie