Mogelijkheden

Het Rapenburg 6 is zowel zakelijk als privé voor diverse besloten activiteiten rondom vergaderen, eten en natuurlijk genieten. Heeft u iets in gedachten dat niet staat vermeld bij de onderstaande mogelijkheden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Gastvrijheid staat bij ons voorop en wij leveren graag service op maat. Al onze prijzen zijn daarom op aanvraag.

Vergaderingen

Vergaderen kan bij ons perfect aan onze lange tafel (max. 26-30 p.). Ook beschikken we over een handig systeem voor presentatie, waarbij u eenvoudig laptop, tablet of mobiele telefoon via USB aan ons (verrijdbare) 55 inch-beeldscherm koppelt. Geen ingewikkelde installatie, geen verspilde tijd.

Diners

Dineren op een unieke locatie? In ons rijksmonumentale pand met sfeervolle huiskamersetting kunt u terecht voor bijvoorbeeld afstudeer- of promotiediners, 21-diners of andere besloten diners. Onze dinertafel heeft plaats voor 26-30 personen. Besloten diners zijn maatwerk: neem contact op voor kosten en mogelijkheden.

High teas

Interesse in een high tea in huiskamerstijl? Het Rapenburg 6 heeft naast de huiskamer met lange tafel ook een privékamer met intiemere setting. Of drinkt u uw kop thee het liefst in onze charmante binnentuin? Alles kan!

Borrels

Heeft u iets bijzonders te vieren, zoals een verjaardag of een promotie? Wij beschikken naast een bar over meerdere statafels, zodat u met een groter gezeschap bij ons terecht kunt. Neemt u vooral contact met ons op over de mogelijkheden.

Proeverijen

Wij zijn de uitgelezen locatie voor een gezellige proeverij; wat dacht u bijvoorbeeld van een wijn- of whiskyproeverij? Mocht u zelf een organiserende partij zijn en op zoek zijn naar een bijzondere locatie in Leiden om uw proeverij te faciliteren, neem contact op.

Workshops

Ook voor creatieve workshops zijn wij een perfecte locatie: een sfeervolle omgeving en een ‘werktafel’ voor wel 26 personen. Als wij op eigen initiatief workshops organiseren dan plaatsen wij deze op onze website en Facebookpagina.

Onze eigen activiteiten
Eens in de zoveel tijd organiseren wij ook activiteiten op eigen intiatief, zoals creatieve workshops, walking high teas, koffieconcerten of open huiskamerdiners. Zodra hier meer over bekend is, kunt u dit terugvinden op de website.

Openhuiskamerdiner
Vindt u het leuk om eens te dineren met onbekenden aan een grote tafel? Dat is precies het idee van onze ‘open huiskamerdiners’. Staat er een open huiskamerdiner op onze activiteitenkalender, dan kunt u zich hiervoor inschrijven – als u alleen bent, met zijn tweeën of met meer. Bij een open huiskamerdiner wordt u vriendelijk verwelkomd met een feestelijke bubbel. Vervolgens serveren wij een diner, walking diner of buffet, waarbij twee glazen wijn en koffie met een dessertlekkernij zijn inbegrepen. Het bijzondere is dat u dineert met 26 gasten aan één lange tafel: de tafel verbindt alle gasten op een warme en ongedwongen manier. Het enige wat we van u vragen is een aanbetaling, gezien de zekerheid van een waardevol gezelschap van 26 mensen.

Walking high tea
Een ander uniek concept, alleen mogelijk bij ons, is onze ‘walking high tea’: hierbij geniet u van een high tea zoals u dat gewend bent: met hartige en zoete lekkernijen en onbeperkt thee, maar nu blijft u niet op één plaats zitten. U kunt steeds verkassen naar een andere plek in ons pand, of zelfs naar onze sfeervolle binnentuin, die fraai is aangelegd met rozenstruiken, moerbei en kleurrijke hortensia’s, waaronder de prachtige witte Annabelle. Etagère en thee neemt u eenvoudig mee. Zo kunt u zelf bepalen waar u wilt zitten en genieten van onze bijzondere locatie. Nieuwe thee kunt u altijd halen bij de bar.